Ιστορία του Πεζοπορικού ΟμίλουΤα Μονοπάτια Μελέτης της Φύσης αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές υποδομές υπαίθριας και δασικής αναψυχής στην Κύπρο.
Γνωρίζοντας πόσο όμορφο είναι το νησί μας και νιώθοντας την ανάγκη για άσκηση, αλλά και να ξεφύγουμε από τα καθημερινά τετριμμένα και κακώς έχοντα της κοινωνίας μας, με γνώμονα την αγάπη μας για την φύση και την χώρα μας αποφασίσαμε, να ασχοληθούμε με αυτή την δραστηριότητα.

O Πεζοπορικός όμιλος δραστηριοποιήτε από το 2009 και έχει προβει σε δεκάδες εξορμήσεις σε μονοπάτια της φύσης σε όλη την Κύπρο. Γνωρίσαμε τοποθεσίες που αγνοόυσαμε την ύπαρξη τους ή που βλέπαμε μόνο στην τηλεόραση σε άλλους προορισμούς εκτός Κύπρου.

Αγία Νάπα
Τεισιά της Μαδαρής
Άλική Λάρνακα
Κάβο Γκρέκο
Σκοπός του Πεζοπορικού Ομίλου είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημέρωση, τη φυσική άσκηση, να γνωρίσουν τα μέλη του την πανέμορφη χώρα στην οποία ζούμε και να προβάλουμε τις ομορφιές στην φύση έτσι ώστε τα μέλη αλλά και όσα πιο πολλά άτομα να αγαπήσουν την φύση, και ειδικά την φύση της πατρίδας μας.
Σπηλιά του Κύκλωπα - Πρωταρά

Το έμβλημα του πεζοπορικού ομίλου Relax έχει πάνω ένα αγρινό που στέκεται σε ένα βράχο με φόντο το γεφύρι του Τζελεφού.

Στο 2016 μετά από μια παύση των δραστηριοτήτων μας αποφασίσαμε να επαναδραστηριοποιήσουμε τον όμιλο σε σταθερη βάση προς επίτευξη του πιο  πάνω σκοπού μας.
Λίγα λόγια για τα Μονοπάτια της Φύσης

Το Τμήμα Δασών έχει αναπτύξει και ανακατσκευάσει ένα μεγάλο αριθμό Μονοπατιών μέσα στα κρατικά δάση (το 2010 αριθμούσαν σε 68 με συνολικό μήκος 319,6 km)

Πολλά από τα μονοπάτια αυτά ήταν οι παλιοί δρόμοι πριν την τεχνολογική ανάπτηξη και την κυριαρχία του αυτοκινήτου που ένωναν πόλεις και χωρία τα πολυ παλια χρόνι, όταν οι μετακινήσεις γίνονταν με ζώα και με τα πόδια. Οι πλήστοι αυτοί δρόμοι έχουν καταστραφεί με μερικά μόνο υπολείματα κοντά σε γεφύριαΓεφύρι της Ελιάς
Δρόμος προς Σαλαμίνα

Περπατώντας αυτούς του αρχαίους δρόμους συγκοινωνίας, θα συναντήσετε ένα θησαυρό ποικίλης χλωρίδας και πανίδας. Εκτός από την φύση θα γνωρίσεται μνημεία σύγχρονα και αρχαία αρρητα συνδεδεμένα με την ιστορία του νησιού αλλά και απομεινάρια που μαρτυρούν  την εμπορική ζωή του τόπου όπως διάφορα μεταλλεία εγκαταλελημμένα χωριά και παλιά λιμάνια του νησιού.
Γεφύρι Τζελεφού
Άγιος Λάζαρος - Λάρνακα
Κάστρο Λάρνακα
Αρχαίο Ιδάλιον
Πύργος της Ρήγαινας - Κίτι
Χοιροκιτία
Διπλογέφυρο - Τριμίκλινη
Καμάρες - Πύλη Αμμοχώστου
Καμάρες - Λάρνακα
Τεκκές - Λάρνακα

Μονή Σταυροβουνιού
Λατομίο Αμίαντος

No comments:

Post a Comment